maanantai 26. toukokuuta 2008

Teetä ja tarinoita

Zembla, Zendu, Xanadu:
All our dream-worlds may come true.
Fairy lands are fearsome too.
As I wonder far from wiew
Read, and bring me home to you.
-Salman Rushdie-

Aurinko paistaa Kunmingissa, sateet olivat vain varoitus tulevasta. Minä ihmettelen maailmaa, hyvästelen taas ystäviä ja valmistaudun laskeutumaan ylängön miellyttävästä ilmastosta alas etelä Yunnanin viidakoihin ja yli 30 asteen paahtavaan lämpöön..
Yhdessä Norjassa asuvan taiteilijan Andren kanssa järjestimme tarinaillan Cloudlandin baarissa. Huimia hetkiä tarinoiden maailmassa; kansansatuja ja improvisoituja kertomuksia teekannun ympärillä. Jos jossain kohtaat leppoisan miehen, joka istuskelee kiiltävän teekannun ja kameran kanssa ja tarjoaa sinulle teetä, älä epäröi liittyä seuraan. Tuo mies ja teekannu ovat täynnä taikaa!

Toukokuun tarinakirje on matkallaan kohti Suomea. Kirjeessä tällä kertaa valokuvat; Xing Hui Xi Lu sateen jälkeen ja aamu Luguhulla. Kirjoitetussa osiossa tunnelmia ajalta Chengdussa ja matkalta Lijiangin kautta Lugu järvelle sekä fiktiivinen kertomus modernista Kiinasta nimeltään
"Kevään tuoksu"

Pehmeä keväinen sade huuhtoo hiljaista kaupungin katua. Vain muutama pyöräilijä ohittaa hiljaisen postitoimiston sadetakeissaan ja savu läheisestä ravintolasta kiertelee ympäri sateista katua. Kaikki on paikallaan ja hiljaa, mitään ei tapahdu. Mutta, jos seisot kadun kulmassa voit tuntea sen, ilma on täynnä taikaa. Jotakin merkittävää on tapahtumassa juuri täällä ja juuri nyt.

Tilaa toukokuun kirje ja lue lisää..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta kirjeestä ja kauniista tarinasta! Ruusuntuoksuinen
tuulahdus kaukaa!

T:sisko